FitStart 2017

 

Vanwege de geldende coronamaatregelen kunnen we geen FitStart programma uitvoeren.
Je kunt je wel aanmelden met het formulier (knop hieronder), zodra er weer mogelijkheden ontstaan nemen we contact met je op.

Wil je toch graag beginnen met hardlopen? Op dit moment zijn alle trainingen bij AV Pijnenburg afgelast. Als de hardlooptrainingen weer van start gaan, ben je van harte welkom om vier gratis proeflessen bij een bestaande loopgroep te volgen. Dan kun je geheel vrijblijvend kijken of sporten bij Pijnenburg iets voor jou is. Vul je gegevens in, dan kunnen we bepalen welke loopgroep het beste bij jouw wensen, conditie en beschikbaarheid aansluit https://www.avpijnenburg.nl/proeftraining-recreatie/.

Hopelijk zien we elkaar binnenkort in goede gezondheid.

 

Leer hardlopen in tien weken
Heb je nog geen hardloopervaring? Of zoek je een manier om weer met hardlopen te beginnen? Dan is de FitStart van AV Pijnenburg echt iets voor jou! Met deze hardloopcursus maak je onder begeleiding van professionele trainers kennis met hardlopen op een verantwoorde manier. De trainingen worden stap voor stap opgebouwd zodat iedere deelnemer na tien weken zonder blessures 20 minuten kan hardlopen.

Klik hier om je in te schrijven voor de FitStart

Wat is FitStart 
Wanneer je je nu opgeeft krijg je bericht zodra we gaan starten. Daarna train je twee keer per week (maandagavond en zaterdagochtend) in een groep van beginnende lopers. Tijdens deze trainingen werk je gezamenlijk aan een betere fitheid, kracht, snelheid, looptechniek en conditie. Voor iedereen die in beweging wil komen is de FitStart een unieke kans om actief te zijn in de mooie natuur van Soest. Start To Run en schrijf je vandaag nog in!

Kies voor professionals
De trainers van AV Pijnenburg zijn allemaal gecertificeerd door de Atletiekunie. Professionals dus. Ze besteden veel aandacht aan de juiste oefeningen voor het versterken van je spieren, de juiste loop- en lichaamshouding en het voorkomen van blessures. De trainers zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau traint. Bij AV Pijnenburg ben je dus in de vertrouwde handen van enthousiaste trainers.

Kleding
Om te kunnen hardlopen is het dragen van goede hardloopschoenen belangrijk. Schoenen die passen bij jouw loopstijl, voettype en lichaamsbouw om de kans op blessures te verkleinen. Verder is ademende en vochtafvoerende kleding gewenst om zo comfortabel mogelijk te lopen. Bij een hardloopspeciaalzaak kunnen ze je hierover goed adviseren.

Waar en wanneer?
De volgende FitStart vindt plaats in het najaar, als het dan weer mag. Aansluitend zijn er 20 trainingen gepland op maandag (19:00-20:30 uur) en zaterdag (8:45-10:15 uur). De grote finale is op maandag 29 juni. Alle trainingen beginnen en eindigen bij het clubgebouw van AV Pijnenburg aan de Wieksloterweg 10 in Soest.

Kosten en inschrijving
Deelname aan de FitStart kost slechts € 50,- per persoon (AVP leden gratis). Na de FitStart is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief bij AV Pijnenburg te blijven trainen. Hierover krijg je tijdens de FitStart meer informatie.

Is hardlopen iets voor jou?

  • De FitStart is voor iedereen. Mannen en vrouwen, oud en jong, sportieveling of niet. Twijfel je echter over je gezondheid? Dan is het verstandig om onderstaande adviezen op te volgen conform het beleid van de Atletiekunie.
  • Ben je gezond, jonger dan 35 jaar en je hebt geen hart- en vaatziekten in je familie, dan kun je rustig beginnen met hardlopen.
  • Ben je ouder dan 35 jaar en heb je langere tijd niet gesport, of heb je risicofactoren voor hart- en vaatziekten? Dan is het verstandig om een sportmedisch onderzoek te laten doen.
  • Heb je een fors overgewicht (een BMI van >27,5 en <30) dan is het verstandig om te beginnen met andere, minder belastende sporten voor zo’n 2 à 3 maanden. Zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Hierna kun je voorzichtig beginnen met hardlopen. Berekenen hier jouw BMI.
  • Heb je een BMI van 30 of meer, of een chronische hart- of bloedvatziekte of aandoening? Dan is het zeker verstandig om een sportmedisch onderzoek te laten doen voordat je gaat sporten.

Klik hier om je in te schrijven voor de FitStart

FitStart in het kort:   

  • 21 looptrainingen voor slechts 50 euro (AVP leden gratis).
  • Professionele trainers
  • Loopmaatjes: samen lopen is leuker
  • Aan het eind kun je 20 minuten aaneengesloten lopen
  • Je wordt fitter, sterker en mag trots zijn op jezelf!