FitStart 2017De FitStart 2019 begint op
zaterdag 13 april 2019

 

Leer hardlopen in tien weken
Heb je nog geen hardloopervaring? Of zoek je een manier om weer met hardlopen te beginnen? Dan is de FitStart van AV Pijnenburg echt iets voor jou! Met deze hardloopcursus maak je onder begeleiding van professionele trainers kennis met hardlopen op een verantwoorde manier. De trainingen worden stap voor stap opgebouwd zodat iedere deelnemer na tien weken zonder blessures 20 minuten kan hardlopen.

Klik hier om je in te schrijven voor de FitStart 2019

FitStart 2019
Op zaterdag 13 april is de eerste training. Daarna train je twee keer per week (dinsdagavond en zaterdagochtend) in een groep van beginnende lopers. Tijdens deze trainingen werk je gezamenlijk aan een betere fitheid, kracht, snelheid, looptechniek en conditie. Voor iedereen die in beweging wil komen is de FitStart een unieke kans om actief te zijn in de mooie natuur van Soest.

Kies voor professionals
De trainers van AV Pijnenburg zijn allemaal gecertificeerd door de Atletiekunie. Professionals dus. Ze besteden veel aandacht aan de juiste oefeningen voor het versterken van je spieren, de juiste loop- en lichaamshouding en het voorkomen van blessures. De trainers zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau traint. Bij AV Pijnenburg ben je dus in de vertrouwde handen van enthousiaste trainers.

Kleding
Om te kunnen hardlopen is het dragen van goede hardloopschoenen belangrijk. Schoenen die passen bij jouw loopstijl, voettype en lichaamsbouw om de kans op blessures te verkleinen. Verder is ademende en vochtafvoerende kleding gewenst om zo comfortabel mogelijk te lopen. Bij een hardloopspeciaalzaak kunnen ze je hierover goed adviseren.

Waar en wanneer?
De FitStart begint op 13 april 2019. Aansluitend zijn er 20 trainingen gepland op dinsdag (19:00-20:30 uur) en zaterdag (9:00-10:30 uur). De grote finale is op dinsdag 25 juni. Alle trainingen beginnen en eindigen bij het clubgebouw van AV Pijnenburg aan de Wieksloterweg 10 in Soest.

Kosten en inschrijving
Deelname aan de FitStart 2019 kost slechts € 50,- per persoon. Na de FitStart is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief bij AV Pijnenburg te blijven trainen. Hierover krijg je tijdens de FitStart meer informatie.

Is hardlopen iets voor jou?
De FitStart is voor iedereen. Mannen en vrouwen, oud en jong, sportieveling of niet. Twijfel je echter over je gezondheid? Dan is het verstandig om onderstaande adviezen op te volgen conform het beleid van de Atletiekunie.
• Ben je gezond, jonger dan 35 jaar en je hebt geen hart- en vaatziekten in je familie, dan kun je rustig beginnen met hardlopen.
• Ben je ouder dan 35 jaar en heb je langere tijd niet gesport, of heb je risicofactoren voor hart- en vaatziekten? Dan is het verstandig om een sportmedisch onderzoek te laten doen.
• Heb je een fors overgewicht (een BMI van >27,5 en <30) dan is het verstandig om te beginnen met andere, minder belastende sporten voor zo’n 2 à 3 maanden. Zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Hierna kun je voorzichtig beginnen met hardlopen. Berekenen hier jouw BMI.
• Heb je een BMI van 30 of meer, of een chronische hart- of bloedvatziekte of aandoening? Dan is het zeker verstandig om een sportmedisch onderzoek te laten doen voordat je gaat sporten.

Bereken op de site van de Hartstichting heel snel jouw BMI: Klik hier.

Klik hier om je in te schrijven voor de FitStart 2019