Sportief Wandelen onderscheidt zich van een ‘normale’ ontspannen wandeling door het aanhouden van een stevig tempo. Het is een toegankelijke vorm van beweging, ideaal voor iedereen die wil beginnen met het verbeteren van zijn of haar conditie. Deze uiterst doeltreffende activiteit stelt eenieder in staat zijn of haar persoonlijke doelen te bereiken, variërend van een betere conditie, een gezonder en sterker hart, tot meer zelfvertrouwen, of gewoon op een plezierige wijze nieuwe mensen ontmoeten.

Bij AV Pijnenburg wordt Sportief Wandelen ook wel Power Walking genoemd. Het is een activiteit geschikt voor mensen van alle leeftijden die op een plezierige, sociale en verantwoorde manier aan hun conditie willen werken. De training, die één tot anderhalf uur duurt, omvat een warming-up om de spieren op te warmen, een stevige wandeling, en oefeningen met variërende tempo’s. De training wordt afgesloten met een cooling-down.

Je neemt deel aan een groep onder begeleiding van een gekwalificeerde trainer. De groepen trainen twee keer per week en de sessies vinden plaats rondom de atletiekbaan in de prachtige bossen en duinen.

Als je wilt beginnen met Sportief Wandelen, meld je dan hier aan voor een proeftraining.