Sportief Wandelen is anders dan een stukje wandelen. Sportief Wandelen is lopen in een stevig tempo, het is een laagdrempelige sport die zeer geschikt is voor iedereen die wil beginnen met conditie verbetering. Door deze zeer effectieve bewegingsvorm kan iedereen zijn of haar doelstelling bereiken. Dit kan zijn een betere conditie, een gezonder en sterker hart, meer zelfvertrouwen, de risico’s van diabetes type 2 verlagen, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Sportief Wandelen bij AV Pijnenburg
Bij Atletiekvereniging Pijnenburg noemen we Sportief Wandelen ook wel Power Walking. Sportief Wandelen bij AV Pijnenburg is voor iedereen (elke leeftijd) die op een leuke, gezellige en verantwoordelijke manier aan zijn of haar conditie wil werken. De training duurt één- tot anderhalf uur en bestaat uit een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen. De training wordt afgesloten met een cooling down.

Je loopt in een groep die wordt begeleid door een gekwalificeerde trainer. De groepen trainen twee keer per week en de trainingen vinden plaats rondom onze atletiekbaan in de prachtige bossen en duinen.

Wil jij ook op een leuke, gezellige en verantwoorde manier aan je gezondheid werken? Kom een keer kijken hoe het gaat, je kunt vrijblijvend een paar trainingen mee wandelen.

Voor meer informatie zie: trainingstijden en proeftraining