FitStart 2017De FitStart 2018 begint op
donderdag 5 april 2018

Wanneer je nog geen hardloopervaring hebt, kun je bij AV Pijnenburg in het voorjaar starten met de zogenaamde FitStart, dit is een programma van 10 weken waarin 2 keer per week wordt getraind. In het Fitstart programma kun je onder begeleiding van trainers verantwoord kennismaken met hardlopen, stap voor stap worden trainingen opgebouwd met al doel dat iedere beginnende loper aan het eind van het programma, zonder blessures 12- 20 minuten kan hardlopen.

FITSTART 2018
Op donderdag 5 april is de eerste training. Vanaf dat moment train je twee keer per week in een groep van beginnende lopers. Tijdens deze trainingen werk je gezamenlijk aan een betere conditie en een gezonde leefstijl.

De trainingen worden op twee niveaus aangeboden en zijn toegesneden op de mogelijkheden en wensen van de individuele deelnemers. Kortom voor iedereen die in beweging wil komen een unieke kans om in de mooie natuur van Soest in de buitenlucht actief te zijn.

Kies voor professionals
Onze trainers zijn allemaal gecertificeerd door de Atletiekunie. Professionals dus. De meeste trainers zijn gespecialiseerd op meerdere niveaus en kunnen bogen op veel praktijk ervaring. Ze besteden veel aandacht aan de juiste oefeningen voor versterken van je spieren, de juiste loop- en lichaamshouding, schoenen, kleding, voeding en het voorkomen van blessures. Bij AV Pijnenburg ben je in vertrouwde handen van enthousiaste trainers.

Hardlopen
Bijna iedereen weet wat hardlopen is en heeft het wel eens gedaan (als kind, om de trein te halen). Met hardlopen wordt het uithoudingsvermogen getraind en worden je spieren sterker. Hardlopen zorgt er ook voor dat de sporter mentale kracht opbouwt: een gezonde geest in een gezond lichaam. Wanneer je begint met lopen, dan is het vooral belangrijk om de tijd te nemen en rustig de trainingsintensiteit toe te laten nemen. De trainers van AV Pijnenburg zorgen hier voor advies zodat de loper minder snel geblesseerd raakt. Hardlopen kan je bijna bij elk weertype doen. Om te kunnen hardlopen is het dragen van goede hardloopschoenen belangrijk. Als dit niet het geval is, is de kans op een blessure groter. Verder zijn een comfortabel, functioneel (ademend en vocht-afvoerend) shirt en broek gewenst om zo comfortabel mogelijk te kunnen lopen.

Starten?
Conform het beleid van de Atletiekunie adviseert AV Pijnenburg beginnende lopers met een verhoogd risico een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren.

Tijdens het hardlopen train je onder andere hart- en bloedvaten. Deze worden dus extra belast. Ben je jonger dan 35 jaar en zijn er geen hart- of vaatziekten in de familie, dan kun je rustig beginnen met hardlopen.

Sportmedisch advies
Ben je ouder dan 35 en heb je al langere tijd niet meer aan sport gedaan of zijn er risicofactoren (klik hier), dan raden wij aan om een sportmedisch onderzoek te ondergaan.

Bij fors overgewicht (BMI > 27,5) dan is het verstandig om met minder belastende sporten te beginnen zoals wandelen, fietsen en zwemmen. Overigens sportief wandelen kun je ook bij AV Pijnenburg beoefenen, klik hier. Daarna kun je altijd nog beginnen met hardlopen.

Wat is BMI? BMI betekent Body Mass Index. Je BMI is een getal om te bepalen of je te zwaar bent (overgewicht) of wellicht te licht (ondergewicht). De BMI wordt ook wel de Quetelet index genoemd. Klik op onderstaande button om je BMI te berekenen.

BMI Berekenen

Meer informatie vind je op sportzorg, klik hier.
Je kunt ook jouw huisarts raadplegen en vragen of hij je voornemen om mee te doen aan de FitStart goedkeurt.

Wanneer en waar?
De FitStart begint op 5 april 2018.
Aansluitend zijn er 20 trainingen gepland, twee maal per week op maandag (19:00-20:30 uur) en op donderdag (19:00-20:30 uur). Alle trainingen beginnen en eindigen bij het clubgebouw van AV Pijnenburg aan de Wieksloterweg 10 in Soest.

 

Kosten en inschrijven
Deelname aan de FitStart 2018 kost slechts € 50,00 per persoon.
Na de FitStart is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief bij AV Pijnenburg te blijven trainen, informatie hierover zal tijdig door de trainers bekend gemaakt worden.

Klik hier om je in te schrijven voor de FitStart 2018