Atletiek is een leuke sport, ook voor jou! Heb je belangstelling voor atletiek, kom dan eens proeftrainingen doen bij AV Pijnenburg. Je mag 4 weken gratis meetrainen, pas daarna beslis je of je lid wilt worden.

Het atletiekjaar

Atletiek is een sport welke gaat over “rennen, springen en werpen”. De sport gaat het hele jaar door met een zomer- en een winterseizoen. Het zomerseizoen loopt van april tot en met september; het winterseizoen van oktober tot en met maart. In de zomer ben je voornamelijk actief op de atletiekbaan. Dan wordt er door pupillen getraind op de sprint, de 600 tot 1000 meter en de estafette (“rennen”), hoog- en verspringen (“springen”) en balwerpen en kogelstoten (“werpen”). Ben je junior dan komen daar achtereenvolgens bij hordelopen, discus- & speerwerpen, polsstokhoogspringen en zelfs kogelslingeren.

In de winter wordt getraind in het bos en de duinen (crosstraining, kracht- en conditietraining). De jongste pupillen trainen ‘s winters 1 x per week in de zaal en in de zomer 2x op de atletiekbaan. Junioren kunnen vaak zelfs 3 keer in de week trainen op de baan. Pupillen trainen niet tijdens de schoolvakanties, voor de junioren gaan de trainingen dan vaak wel door.

Wedstrijden

Alle jeugdleden zijn verplicht om aan een aantal wedstrijden mee te doen. Dat zijn er overigens niet zo heel veel. In de zomer zijn er in de regio 3 baancompetitiewedstrijden plus een eventuele finale. In het winterseizoen gaat het ook om drie crosswedstrijden en ook een eventuele finale. Daarnaast komen dan in Soest nog de clubkampioenschappen voor de baan en de cross daar bij.

Informatie

Ons clubblad De Stretcher’ verschijnt drie keer per jaar en staat bol informatie van en over AV Pijnenburg. Daarnaast krijgen alle atleten iedere maand een digitale nieuwsbrief met daarin actuele informatie over trainingen, wedstrijden en andere activiteiten. Natuurlijk staat alles ook op deze website te lezen en wordt er via e-mail en WhatsApp informatie gedeeld.

Contactpersoon

De belangrijkste contactpersoon is natuurlijk jouw eigen trainer, die moet je met vragen altijd als eerste benaderen. Daarnaast zijn er voor de pupillen en junioren afzonderlijke coördinatoren. Zij hebben op alle vragen een antwoord.