Atletiek is een leuke sport, ook voor jou!
Heb je belangstelling voor atletiek, kom dan naar een training bij AV Pijnenburg. Je mag vier keer gratis meetrainen, daarna beslis je of je lid wilt worden.

Alle jeugdleden zijn verplicht om aan wedstrijden mee te doen. Dat zijn er overigens niet zo heel veel, in de zomer 3 competitiewedstrijden plus een eventuele finale. In het winterseizoen gaat het ook om drie wedstrijden plus een eventuele finale. Daar komen dan de clubkampioenschappen voor de baan en cross nog bij.

Het atletiekjaar
Atletiek is een sport, die je het hele jaar door wordt beoefend. Zoals hierboven staat is er een zomer en een winterseizoen. Het zomerseizoen loopt van april tot en met september. En het winterseizoen van oktober tot en met maart. In de zomer ben je voornamelijk actief op de baan. Dan wordt er getraind voor loopnummers als sprint, 600 – 1000 m en de estafette. De technische nummers zoals hoog- en verspringen, balwerpen en kogelstoten komen ook aan bod. Ben je junior dan komen daar bij: hordelopen, discus- en speerwerpen en polsstokhoogspringen.

In de winter wordt getraind in bos en duin (crosstraining). De jongste pupillen trainen ‘s winters 1 x per week in de zaal. In de zomer wordt 2x op de atletiekbaan getraind. Pupillen trainen niet tijdens de schoolvakanties, voor de junioren gaan de trainingen wel door tijdens vakanties.

Informatie
Ons clubblad ‘The Stretcher’ verschijnt vijf keer per jaar en staat bol van allerhande informatie van – en over – AV Pijnenburg. De pupillen krijgen daarnaast iedere maand een digitale informatiebrief met daarin actuele informatie over trainingen en wedstrijden. Iedere vrijdag is er iemand in de kantine – tijdens de training – voor extra informatie.

Voor de junioren is er ook een maandinfo met daarin de voor hen belangrijkste informatie. Natuurlijk staat alles ook op de website te lezen.

Contactpersoon
De primaire contactpersoon is natuurlijk jouw eigen trainer. Daarnaast zijn er voor de pupillen en junioren afzonderlijke trainerscoördinatoren. Zij hebben op alle vragen een antwoord.

Wedstrijden