Combilopen is een trainingsvorm waar sportief wandelen samengaat met ontspannen hardlopen, aangevuld met diverse (kracht)oefeningen. Wandelen en hardlopen vormen een perfecte synergie, en sportief wandelen is een activiteit die je tot op hoge leeftijd kunt blijven beoefenen. Voor diegenen die graag willen hardlopen maar gevoelig zijn voor blessures, biedt Combilopen een uitstekend alternatief.

Combilopen is ideaal voor deelnemers die vanuit sportief wandelen een stapje willen zetten richting hardlopen. Ook hardlopers die hun training willen combineren met een rustigere, minder belastende vorm zijn van harte welkom.

De trainingssessies beslaan ongeveer anderhalf uur, beginnend met inlopen en een warming-up. Gedurende de training worden gevarieerde trainingsvormen toegepast, zoals intervaltraining, heuveltraining en duurlopen. Korte gedeeltes van de training worden hardlopend afgelegd, en daarnaast wordt aandacht besteed aan loop- en sportief wandeltechnieken via specifieke oefeningen. De sessies omvatten grondoefeningen ter bevordering van kracht, mobiliteit, balans, stabiliteit, coördinatie, en meer. De training wordt afgesloten met uitlopen en een cooling down.

De groep Combilopen traint tweemaal per week, genietend van de natuurlijke omgeving in de bossen en duinen rondom onze vereniging. In de wintermaanden vinden de avondtrainingen plaats op de openbare weg of op de atletiekbaan. Als je wilt beginnen met Combilopen, meld je dan hier aan voor een proeftraining en ontdek deze unieke trainingservaring.