Combilopen is een nieuwe vorm van training waarin sportief wandelen gecombineerd wordt met rustig hardlopen. Ook worden er veel kracht en andere oefeningen gedaan. Wandelen en hardlopen gaan prima samen. Sportief wandelen is een sport die je tot op hoge leeftijd kunt blijven doen. Voor mensen die graag hardlopen maar blessuregevoelig zijn is wandelen een prima tweede (of misschien wel eerste) sport. De vele gezondheidseffecten van beide sporten zijn ongeveer gelijk.

Combilopen bij AV Pijnenburg is voor iedereen die meer conditie wil opbouwen maar niet volledig kunnen of willen hardlopen omdat de belasting te hoog is en dit graag buiten in groepsverband in de natuur wil doen in onze prachtige omgeving.

Combilopen bij AV Pijnenburg
Bij de trainingen van Combilopen is iedereen welkom die vanuit het sportief wandelen een stapje richting hardlopen wil wagen. Ook hardlopers die hardlooptrainingen willen combineren met een rustige, minder belastende vorm van trainingen zijn hartelijk welkom. De trainingen duren ongeveer anderhalf uur. Na het inlopen en een warming-up, worden in de training gevarieerde trainingsvormen gedaan, zoals bijvoorbeeld een interval training, heuveltraining, een duurloop. Korte gedeeltes van de training worden hardlopend afgelegd en daarnaast wordt aandacht besteed aan de loop en sportief wandel techniek d.m.v. bepaalde techniek oefeningen. In de trainingen worden (grond)oefeningen gedaan ter verbetering van kracht, mobiliteit, balans, stabiliteit, coördinatie etc. De training wordt afgesloten met uitlopen en een cooling-down. De groep ‘Combilopen’ traint twee keer per week. Er wordt getraind in het bos en de duinen rondom de onze vereniging. In de winter vinden de avondtrainingen op de openbare weg of op de baan plaats. Wil jij ook starten met Combilopen, meld je graag aan voor een proeftraining.

Klik als je meer informatie wenst over Trainingstijden of een Proeftraining wilt aanvragen.