Ongeveer vier miljoen Nederlanders doen aan hardlopen. De hardloopsport is daarmee de snelst groeiende tak van atletiek in Nederland. Lopers hebben de grote voordelen van het hardlopen ontdekt; je conditie verbetert, je weerstand neemt toe, je valt er van af en je humeur verbetert.

Hardlopen in Soest bij AV Pijnenburg

Bij Atletiekvereniging Pijnenburg in Soest kun je goed terecht om hard te lopen onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Een belangrijk voordeel is dat je in een gezellige sfeer je sport met anderen kunt delen. Je krijgt er in één klap veel loopmaatjes bij. De ervaren trainers kunnen je helpen met advies over training, de juiste techniek en informatie over materiaal en veiligheid.

Hardlopen bij Atletiekvereniging Pijnenburg is mogelijk voor volwassenen van alle verschillende leeftijden en verschillende niveaus, van beginners tot en met lange afstand lopers. De trainingen en afstanden zijn gevarieerd.

Er zijn maar liefst 12 verschillende loopgroepen. Per loopgroep bieden we twee trainingen per week aan. De loopgroepen starten op verschillende tijdstippen in de week en door het grote aantal groepen kun je kiezen welk moment het beste bij jou past.

De loopgroepen zijn in drie verschillende niveaus ingedeeld:
– A-groepen trainen voor een afstand van 5 km
– B-groepen trainen voor een afstand van 10 km
– C groepen trainen voor een afstand van 15 km

Voor alle verschillende groepen wordt een gevarieerd trainingsprogramma aangeboden. Het doel van de groepen en lopers varieert. Het accent ligt op het trainingsdoel van fit en gezond, tot en met groepen trainen voor andere uitdagingen zoals het lopen van een 10 Engelse Mijl, halve marathon of een marathon.

De trainingen van AV Pijnenburg vinden plaats in en rondom het prachtige natuurgebied van de Soesterduinen en op onze atletiekbaan. In de winterperiode wordt in het donker ook op de openbare weg in Soest gelopen.

Voor meer informatie zie: trainingstijden en proeftraining

Geen hardloopervaring? Geen probleem: doe mee aan de FitStart!

Je kunt bij Pijnenburg ook beginnen wanneer je nog nooit of weinig hebt gelopen: ieder voorjaar organiseert AV Pijnenburg de Fitstart een programma van 10 weken speciaal voor diegenen die willen ervaren hoe leuk het is om te beginnen met hardlopen. De trainingen vinden plaats rondom onze atletiekbaan in de prachtige bossen en duinen.