Deze commissie vertegenwoordigt en ondersteunt de trainers van de recreatieve groepen van AV Pijnenburg. In totaal verzorgen zo’n 50 trainers de trainingen voor de recreatieve groepen van AV Pijnenburg. Bijna alle dagen van de week, bijna het hele jaar door. De trainerscommissie zorgt ervoor dat trainers gestimuleerd en gefaciliteerd worden om training te geven, en zorgt voor scholing en informatie-uitwisseling. De commissie heeft de mooie taak om mensen te laten bewegen op een verantwoorde manier. De commissie ondersteunt de trainers, het hart van de vereniging, om gepassioneerd en verantwoord hun trainingen te kunnen geven.

naamfunctietelefoonemail
Joke van Hamersveldsecretaris
Marieke Geerlingalgemeen
José van Dalenalgemeen
Rijnvis Cranenbroek-van Wirdumalgemeen

Deskundigheid
De trainers van AV Pijnenburg zorgen voor verantwoordelijke trainingsmogelijkheden voor de recreatieve sporters van AV Pijnenburg. De TCRL is verantwoordelijk dat er verantwoordelijke trainingsprogramma’s voor de groepen worden aangeboden. Er vindt gedurende het seizoen een kwaliteitsimpuls plaats; alle trainers worden gestimuleerd om deel te nemen aan interne clinics, workshops en presentaties van de TCRL. Nieuwe inzichten worden ook aangeboden via de landelijke looptrainer dag van de Atletiekunie. Tevens worden er in ieder seizoen relevante workshops gegeven die vanuit de atletiekunie zijn georganiseerd. De TCRL is steeds op zoek naar trainerstalent en zorgt ervoor dat nieuwe trainers worden opgeleid.

Trainingsroosters
De TCRL zorgt naast kwaliteit ook voor een continuïteit van alle trainingen, zowel in de winter als in de zomer. De TCRL zorgt voor een goede afstemming en coördinatie met en tussen trainers. Voor het hele seizoen maakt de TCRL een rooster met diverse trainingen voor alle niveaus. De TCRL zorgt verder onder andere voor baanroosters en de beschikbaarheid van trainingsmateriaal.

Veiligheid
De TCRL hanteert het algemene veiligheidsprotocol van AV Pijnenburg. Met het oog op de veiligheid is het beleid van AV Pijnenburg en de commissie dat de groepsgrootte maximaal 25 atleten bedraagt. Er wordt getraind in groepen van verschillende niveaus. De trainers houden het niveau in de gaten en stimuleren atleten te trainen op het niveau dat het beste bij hen past. De trainers volgen jaarlijks een reanimatiecursus en zijn voorbereid zijn op een calamiteit. Zij hebben EHBO materialen een mobieltje en een alu-deken bij zich. Alle trainers dragen trainerskleding en zijn ‘s avonds goed zichtbaar door deze reflecterende kleding.

Fitstart
De TCRL is verantwoordelijk voor het organiseren van de Fitstart, de jaarlijkse beginnerscursus in het voorjaar bij AV Pijnenburg.