De Trainerscommissie Recreanten (TCR) staat paraat om de trainers van de recreatieve groepen bij AV Pijnenburg te vertegenwoordigen en te ondersteunen. Met ongeveer 50 toegewijde trainers die gedurende het hele jaar bijna dagelijks trainingen verzorgen, is de TCR van essentieel belang. Haar rol omvat het stimuleren en faciliteren van trainers, het bieden van educatie en het uitwisselen van informatie. De commissie heeft als taak om mensen op een verantwoorde manier in beweging te brengen en ondersteunt daarmee de trainers, het kloppende hart van de vereniging, om hun trainingen met passie en verantwoordelijkheid te geven.

E-mailadres van de commissie: tcr@avpijnenburg.nl

fotonaamfunctie
Arno BronsVoorzitter TCR en vertegenwoordiger C groepen
Sacha HilhorstVertegenwoordiger Sportief wandelen en Nordic
Marieke Nijhuis-NiensVertegenwoordiger B groepen en Fitstart
Jos KleverlaanVertegenwoordiger A groepen en Combilopen

Deskundigheid

De trainers van AV Pijnenburg streven naar verantwoorde trainingsmogelijkheden voor de recreatieve sporters. De TCR waarborgt verantwoorde trainingsprogramma’s, stimuleert deelname aan interne clinics, workshops, en presentaties, en biedt nieuwe inzichten via de landelijke Looptrainerdag van de Atletiekunie. Deze activiteiten dragen bij aan de continue ontwikkeling van de trainers. De TCR scout voortdurend nieuw trainerstalent en verzorgt hun opleiding.

Verantwoord sporten bij Pijnenburg

De TCR organiseert het uitgebreide recreatieve loopaanbod bij AV Pijnenburg en staat in nauw contact met de trainers. Ze regelen bijscholingen en waarborgen dat alle groepen verantwoord kunnen trainen volgens de volgende uitgangspunten:

  • Elke training wordt geleid door een gediplomeerde trainer.
  • Elke training volgt een gestructureerd trainingsprogramma.
  • Elke training omvat een warming-up, loopscholing, kern en cooling-down.
  • Elke training duurt principieel anderhalf uur, met vertrektijden om 9.00 uur in de ochtend en 19.00 uur ‘s avonds.
  • Elke groep krijgt twee keer per week een training, en voor de C-groep wordt een derde (individueel) loopmoment aanbevolen.
  • Een groep bestaat uit maximaal 25 lopers.

De Trainers Commissie Recreanten

Trainingsroosters

Naast het waarborgen van kwaliteit zorgt de TCR voor de continuïteit van alle trainingen, zowel in de winter als in de zomer. Ze stemmen af en coördineren met en tussen trainers, stellen een rooster op en zorgen voor baanroosters en beschikbaarheid van trainerskleding en overige trainingsmaterialen.

Veiligheid

Veiligheid staat hoog in het vaandel. De TCR hanteert het algemene veiligheidsprotocol van AV Pijnenburg, met een maximale groepsgrootte van 25 atleten. Trainers houden het niveau in de gaten, moedigen atleten aan om op hun eigen niveau te trainen en volgen jaarlijks een reanimatiecursus. Ze zijn uitgerust met EHBO-materialen, een mobiele telefoon en een alu-deken. Reflecterende kleding zorgt ervoor dat trainers ‘s avonds goed zichtbaar zijn.

Je eigen weg vinden in het aanbod

Bij AV Pijnenburg heb je de vrijheid om je eigen weg te vinden binnen de club. Met een overvloed aan loopmogelijkheden, zijn er volop kansen om een groep te vinden die bij jouw ambitie en capaciteiten past. Trainers staan klaar om te ondersteunen. Je mogelijkheden kunnen veranderen, en daarom is het belangrijk om te experimenteren en te ontdekken welke groep het beste bij je past. Trainers kennen de verschillen en kunnen adviseren. Het uitproberen van een andere groep is altijd mogelijk en wordt aangemoedigd.

Fitstart

De TCR organiseert ieder voorjaar de start2run beginnerscursus Fitstart voor startende hardlopers.