Nordic Walking is een vorm van sportief wandelen die in Nederland steeds populairder wordt. In de natuur rondom Soest kom je regelmatig wandelaars tegen met puntige stokken, ook wel ‘poles’ genoemd. Nordic Walking is toegankelijk voor jong en oud; iedereen kan deze sport beoefenen. De stokken verminderen de belasting op de knieën aanzienlijk in vergelijking met bijvoorbeeld hardlopen. Nordic Walkers maken intensiever gebruik van hun schouders en bovenarmspieren.

Bij AV Pijnenburg kun je onder begeleiding van gekwalificeerde trainers op een plezierige manier samen met anderen werken aan je conditie en lichaamsbeweging in onze Nordic Walking groepen. Zowel beginnende als ervaren Nordic Walkers zijn van harte welkom. Nordic Walking traint de spieren in de benen, armen en rug zonder extra belasting op de gewrichten van de rug en benen. Met de juiste techniek en geschikte Nordic Walking stokken kun je je conditie en uithoudingsvermogen aanzienlijk verbeteren.

De trainingen van ongeveer anderhalf uur beginnen met inlopen en een warming-up, gevolgd door een kerntraining zoals intervaltraining of duurloop. De sessies eindigen met een cooling-down. De training richt zich op techniekverbetering via techniekoefeningen en omvat ook oefeningen ter bevordering van kracht, mobiliteit, balans, stabiliteit en coördinatie.

De Nordic Walking groepen lopen twee keer per week en bieden verschillende niveaus aan. De trainingen vinden plaats rondom onze atletiekbaan in de prachtige bossen en duinen. Als je nieuw bent in Nordic Walking, zullen de trainers je beginniveau beoordelen. Voor beginners organiseren de trainers aparte techniektrainingen of cursussen om je op weg te helpen in deze energieke en effectieve sport.

Als je wilt beginnen met Nordic Walken, meld je dan hier aan voor een proeftraining.