Nordic Walking oftewel Noors lopen is een vorm van sportief wandelen die je ook in Nederland steeds vaker tegenkomt. Ook in de natuur rondom Soest zie je veel wandelaars met puntige stokken. Nordic Walking is in Finland ontstaan als zomertraining voor langlaufers. Wat maakt deze sport zo gewild en waarom is het zo effectief?

Nordic Walking is voor jong en oud. Iedereen kan deze sport beoefenen. De stokken, ook wel ‘poles’ genoemd, zorgen ervoor dat je je knieën veel minder belast dan bijvoorbeeld bij hardlopen. Nordic Walkers maken meer gebruik van hun schouders en bovenarmspieren. Bij AV Pijnenburg kun je onder begeleiding van gekwalificeerde trainers terecht. Op een plezierige manier kun je samen met anderen in onze Nordic Walking groepen werken aan jouw conditie en lichaamsbeweging.

Nordic Walking bij AV Pijnenburg
Beginnende en ervaren Nordic Walkers zijn hartelijk welkom bij AV Pijnenburg om deze sport te beoefenen. Bij Nordic Walking worden spieren in de benen, arm en rug getraind zonder dat de belasting op gewrichten van rug en benen toeneemt. Door het gebruik van de juiste techniek en goede Nordic Walking stokken kunnen de conditie en het uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd. In de trainingen van ongeveer anderhalf uur wordt begonnen met inlopen en een warming-up. Daarna volgt een kerntraining, zoals bijvoorbeeld een interval training of een duurloop. De training wordt afgesloten met een cooling down. In de training wordt aandacht besteed aan de techniek d.m.v. techniek oefeningen. Ook worden er oefeningen gegeven ter verbetering van kracht, mobiliteit, balans, stabiliteit en coördinatie.

De Nordic Walking groepen lopen twee keer per week en er zijn verschillende niveaus. De trainingen vinden plaats rondom onze atletiekbaan in de prachtige bossen en duinen. Wanneer je begint met Nordic Walking wordt door de trainers gekeken naar jouw beginniveau. Wanneer je voor het eerste begint met Nordic Walking geven de trainers aparte techniektrainingen of cursussen voor een groep beginnende lopers.

Klik als je meer informatie wenst over Trainingstijden of een Proeftraining wilt aanvragen.