SOCIALE VEILIGHEID

Sociale veiligheid is een voorwaarde om veilig en met plezier met elkaar te sporten, iedereen heeft daar recht op. Ongewenst gedrag is gedrag dat als bedreigend, vernederend of intimiderend wordt ervaren. Het kan zich uiten in de vorm van seksuele intimidatie, discriminatie , agressie, geweld, grensoverschrijdend gedrag, doping, matchfixing en pesten. Het kan in elke organisatie voorkomen en we hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid om een veilige en positieve sportomgeving te creëren en om te handelen als het misgaat.

Het bestuur van AV Pijnenburg vindt sociale veiligheid van groot belang en heeft samen met de vertrouwenscontactpersonen hard gewerkt aan een beleidsplan dat 24 april 2024 door de AVL is vastgesteld. Wij vinden de vier V’s van de basiseisen die horen bij de sociale veiligheid op onze club van groot belang.
Onder de vier V’s verstaan wij:
een Verenigingsbrede gedragscode
>
eenVertrouwenscontactpersoon op de club
>
eenVerklaring Omtrent het Gedrag voor alle trainers, vertrouwenscontactpersonen, bestuursleden en vrijwilligers die omgaan met jeugd of kwetsbaren
Vakkundig geschoolde trainer-coaches met oog voor pedagogiek

Wij gaan bij AV Pijnenburg ervoor om met elkaar te spreken over sociale veiligheid en niet stil te blijven. Neem hierin ook zelf of samen je rol op.

Wilt u een nare ervaring of incident bespreekbaar wilt maken, of wilt u advies, schroom dan niet om contact op te nemen met onze vertrouwenscontactpersonen.

Vertrouwenscontactpersonen:

Monique Smits:    vertrouwens_persoon@avpijnenburg.nl       06 22392595

Natasja Bushoff:  Natasjabushoff@hotmail.nl     06 22938799