De dagen voor de 13e editie van het Open Soester Kampioenschap Blauwen Palen was het weer wisselend. Strak blauwe luchten afgewisseld door mooie blauwe plassen in de bossen rond de Lange Duinen. Het strijdperk voor de Blauwe Palen loop over de paden van de Blauwe Paaltjes wandelroute.

Slecht weer voor de twijfelaars, trek ik mijn hardloopschoenen aan of niet!? Goed weer voor de snelle racers die het mulle zand zagen veranderen in een strak hardloop parkoers. Ondanks een paar spetters regen net voor de start toch een droge editie. Met aan de start de winnaar van vorig jaar, SO Soest voetballer Patrick van Duuren. En de houder van het parcoursrecord (uit 2018) Daan van Doorn, dus dat beloofde een spannende wedstrijd.

Met tot ieders verbazing titelprolongatie voor Patrick van Duuren, die klaarblijkelijk zijn hardloopambities aan het opschroeven is, getuige ook al snelle tijden tijdens de recente Utrechtse Zomeravondcup.
Met zijn winnende tijd van 14:23 min was hij niet alleen bijna 1 minuut sneller dan vorig jaar. Ook verbeterde hij het parkoers record van Daan met 3 seconden. Hopelijk voor SO Soest gaat deze belofte niet de definitieve overstap naar de atletieksport maken 😊. Na 14:41 min kwam Daan van Doorn als tweede binnen, wetende dat hij na zijn uitstapje als ultraloper (100 km loopjes ed.) zijn basistempo volgend jaar ook moet bijhouden om revanche te kunnen nemen.
Kort daarachter maakte Bas van de Vuurst het podium compleet door met 14:57 min. ook net onder het kwartier te duiken.

 

Bij de dames had Loraine van Ravenstein het een stuk gemakkelijker. Het Soesterbergse toptalent had met 17:35 min een ruime voorsprong op de zilveren Marjolein van Barneveld (19:28 min) en Wouke van ’t Klooster (19:42 min).
Bij de jongens mochten de broers Mitchell en Colin van de Vegt als de nummer 1 en 3 het podium op geflankeerd door de zilveren Zeb Bergmans van AV Phoenix uit Utrecht. Bij de meisjes eiste Leone Vis het hoogste treetje van het podium op. Voor de prijzen voor de ludiekst blauw geklede deelnemers had de jury het moeilijk. Na rijp beraad mocht Markies Dennis IV als winnaar het podium op. Voor de Blauwe bende van Nancy Vringer. Vader en dochter Vis mochten als de Vissende Visje als derde hun geslaagde avond afsluiten.