De schoolsportdagen waren dit jaar sportief voorproefje op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Bijna 3000 scholieren van de basisscholen in Soest en Soesterberg zijn in actie geweest op en rond de atletiekbaan van AV Pijnenburg.

Eens in de 4 jaar beginnen de sportdagen met een Olympische Opening. De basisschoolleerlingen van de verschillende groepen waren sportief en vrolijk gekleed en met attributen en vlaggetjes in de kleuren van hun land. De “landen” liepen 1 ronde met muziek in het “atletiekstadion” met landenbordje en de vlag van hun land. Daarna werd het vuur aangestoken en de eed uitgesproken. De kinderen deden mee aan de aangepaste Olympische atletiekonderdelen. Zoals aan verspringen-vortexwerpen, sprint, de hindernisbaan, hordelopen, heuvelloop en bandslingeren. Voor de kleuters was er een apart, speels kennismakingsparcours.

80 vrijwilligers

Wij organiseerden de schoolsportdagen met maar liefst 80 vrijwilligers van Pijnenburger. Zij zorgden voor de begeleiding van de onderdelen, het bijhouden van de scores, op- en afbouw van de onderdelen, het geluid, het Olympisch vuur en natuurlijk de kantine. De enthousiaste reacties van de scholen waren een super beloning voor de Pijnenburgers.

Grote Finale

Ieder land ging van start op de afstand 400 meter. Van kleuters tot en met groep 8, iedereen doet dit op eigen tempo. Daarna was het tijd voor een verfrissing in de vorm van een perenijsje. De klassieke uitspraak over de Olympische Spelen was ook nu van toepassing: Meedoen is op deze schoolsportdagen belangrijker dan winnen!

De scholen in Soest en Soesterberg zijn zo enthousiast over de schoolsportdagen bij AV Pijnenburg. Alweer 16 scholen hebben zich aangemeld voor 2025.