Zes jaar hield het parcoursrecord van Timo van Beek stand. Geholpen door een fikse regenbui vloog hij toen over het goed begaanbare zand naar een tijd van 14.41.
Dit jaar geen regen maar zon in overvloed de weken voorafgaand aan het Open Soester Kampioenschap Blauwe Palen door de schitterende Soester Lange Duinen. AV Pijnenburg atleet Daan van Doorn scheen er geen erg in te hebben en hij ging onbedreigd als winnaar van de 9e editie over de finish. En met 14.26 dook hij 15 seconde onder het oude parcoursrecord.
Op eerbiedige afstand gevolgd door Vincent Hofmann (15.45) en Martell Demarteau (15.58).

Bij de vrouwen was Sandra van de Grift al na 19.33 klaar met haar 4.5km door zand en heuvels. Rijnvis Cranenbroek (20.51) en Monique Verhoef (21.09) completeerde het podium.
Bij de jeugd pakte de 15 jarige Dylan Navu Marquez de winst in 16.23 met een knappe 5e plaats overall. Gevolgd door Lucas Stolk (17.33) en Julian Dorresteijn (18.32).

Bij de prijs voor meest ludiek verklede deelnemer had de jury een gemakkelijke avond. Met algemene stemmen was hier de hoofdprijs voor de hoela-hoep dames van de A-trainingsgroep van het organiserende AV Pijnenburg onder leiding van Yvonne Sebel en Nancy Vringer. Vorig jaar nog 1e als matroos, dit jaar mocht Wilma Louwenaar als prinses het tweede treetje van het podium op. Het badjas/pyjama duo Erik en Annelien van Holland konden trots zijn met het derde plaats. De 7-jarige chef-kok Eneas Verbakel kreeg de aanmoedigingsprijs.

Podium Heren

 

Podium Dames

 

Podium Jeugd

 

Podium Ludiek