Cross seizoen van start met zware run in Soest.

Zaterdag 10 november was de start van het cross seizoen in de bossen rondom de Soester Lange Duinen. Niet zomaar een opwarmertje maar gelijk een pittig parkoers met start en finish door de zandverstuivingen en tussentijds een geaccidenteerd rondje door het bos om “bij te komen”. Vanuit heel de regio lieten zo’n 800 jeugdatleten hun hardloop talenten zien in dit schitterende decor van parkoersbouwer Jasper Smits. Waaronder ook een groot aantal AV Pijnenburg atleten. Met 4 podium plaatsen.

A2-pupille Iris Rietvelt en C-pupil Eneas Verbakel maakte optimaal gebruik van het thuis voordeel en kwamen als eerste sprintend door het zand door de finish. C-pupil Florian Jellesma en A1-pupille Laura Duits deden daar met hun 2e plaats amper voor onder.  Kari Cranenbroek liep haar 1e officiele cross wedstrijd en werd al direct knap 3e.

Ondertussen liepen de kilometervreters van AV Pijnenburg de traditionele Zandenplasloop in Nunspeet. Over strak asfalt was Gerrie den Oude de snelste bij de Masters 60+ door na 47:48 te finishen. Bart Eigenhuis mocht ook heel tevreden zijn met zijn tijd en klassering door als 2e te eindigen bij de M50+ in een keurige 36:48. Met Martin Stolk daar vlak achter met 38:07