Afgelopen zondag (14 oktober) werd de 19e Pijnenburg Bosmarathon gelopen. Deze zonovergoten editie maakte het voor veel lopers extra zwaar waardoor de wedstrijd nóg intensiever werd. Met meer dan 600 deelnemers is het evenement meer dan geslaagd. Veel positieve reacties werden opgetekend tijdens de loop, maar ook daags na de wedstrijd kwamen er vele positieve berichten binnen via mail, website en social media.

Wendy zeer tevreden met de gedoneerde kilometers voor het goede doel!

Wendy zeer tevreden met de gedoneerde kilometers voor het goede doel!

De ‘Run to the Moon and Back‘ actie met Wendy van Dijk heeft eveneens voor veel positieve berichten gezorgd. Nooit werden er zoveel selfies en foto’s van jeugdige atleten gemaakt als jongstleden zondag. Wendy was zeer positief over onze deelname en ze denkt er over om volgend jaar weer naar Soest af te reizen.

Het enthousiaste publiek en het grote aantal vrijwilligers roemde ze meermalen. Namens de organisatie hebben we 7.191 kilometer aan het goede doel (Make A Wish Foundation) ‘overgemaakt’. Uiteraard kan deze organisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling laat gaan niet zonder financiële donaties. Als je dus nog iets wilt doneren klik dan op de volgende URL: https://moonrunners.runtothemoonandback.nl/deelnemers/257916059/pijnenburg-bosmarathon-soest

Mede door de extreme warmte werden er geen parcoursrecords gelopen. De regerend houder bij de mannen (marathon) Emile Dercksen deed zelfs een dik kwartier langer over de 42 kilometer door de Soester bossen. Hij bekende zelfs een stukje gewandeld te hebben omdat het té warm was. Toch noteerde hij een prima eindtijd van 3 uur 2 minuten en 50 seconden. Zijn parcoursrecord liep Emile in 2016 in een tijd van 2 uur 47 minuten en 44 seconden. Bij de dames won Esther Kalkman met een prima tijd van 3 uur 27 minuten en 50 seconden. Alle uitslagen staan inmiddels online op de geheel vernieuwde site van de Pijnenburg Bosmarathon, klik hier.

Een eerste foto-impressie staat ook online en is hier te vinden.