Begin juni was het hoogtepunt van het pupillen atletiekjaar weer aangebroken, het pupillenkamp. Waar vorig jaar de blauwe schuur zijn naam eer aan deed en omgebouwd was naar het thema beestenboel, stond dit jaar een ruimtereis op de planning. Zo waren er aliens gespot en hingen alle planeten uit ons zonnestelsel in de blauwe schuur.  

Vrijdag 9 juni was het zover. De pupillen stonden te springen bij de deur. Nadat de spullen op de kamers gelegd waren, werden al snel de zakken snoep tevoorschijn getoverd. Na het voorstellen van de leiding, het vertellen van de regels en de weekendopdracht (het ontwerpen van een zelfbedachte wereld), kon het feest beginnen. Het kamp werd afgetrapt met een zoektocht naar diverse planeten, gevolgd door een spannende speurtocht door het bos. In het bos was namelijk een ruimteschip neergestort, en deze moest gevonden worden. Bij terugkomst kreeg iedereen een broodje knakworst. Het kampvuur werd aangestoken en de gezelligste verhalen werden verteld. Na wat mooie verhalen, en het kijken naar de verschillende sterrenbeelden, was het tijd om naar bed te gaan. De dag werd nog even besproken op de kamers en rond middernacht was het muisstil. De atleten lagen lekker op de kamers en de leiding trok zich terug om ook hun slaapzak in te kruipen.

Spellencircuit

De volgende morgen zat iedereen fris en fruitig aan de ontbijttafels. Na het ontbijt kwamen ook de jongste pupillen naar het kamp om een dagje mee te genieten. Als eerste stond er een hardlooptraining op het programma. De groepen vetroken met een andere trainer dan normaal de bossen in. Na de training werd er gedoucht en stond de lunch op het programma. Na de lunch was het weer tijd voor de busronde, die elke keer na een eetmoment gehouden wordt. Deze ronde is altijd het spannendste van het kamp, want wanneer de muziek stopt, en jij hebt de bus vast, dan mag je een kaartje uit de bus halen. Heb je geluk? Dan hoef je bijvoorbeeld geen corvee te doen. Maar heb je pech? Dan krijg je een emmer water over je heen. Na de busronde was er een spellencircuit met allemaal verschillende soorten spellen. Na dit circuit stond er even rust op het programma tot het avondeten. Na een bord pasta en een toetje was het tijd voor het avondprogramma. Er werd een spelletjesavond gehouden gevolgd door een disco. De gordijnen gingen dicht, de discolampen aan en de glow in the dark sticks om. Van de kabouterdans tot de macarena, alles kwam voorbij. Nadat de heupjes goed opgewarmd waren werd de limbodans stok tevoorschijn gehaald. Na het limbodansen werd het kampvuur aangestoken en ging iedereen rondom het vuur zitten om marshmallows te roosteren en een potje weerwolven te spelen waarbij het dorp gelukkig gered werd van de weerwolven, gingen de pupillen lekker naar bed.

Voor trainer Rian Biesterveld was het de twaalfde en laatste keer dat zij meeging op pupillenkamp.

Rustdag

De zondag is bij pupillenkamp altijd de rustdag, alles kan en niks moet. Na de lunch werd de emmers met water gevuld en was het tijd voor een watergevecht en werd er een wedstrijdje gedaan wie het verste kon buikschuiven. Na de lunch stond de presentatie van de weekendopdracht voor alle ouders op het programma. De tassen werden gepakt en iedereen ging blij naar huis.

Helaas was dit jaar Rian voor het laatst mee met kamp. Na 12 jaar lang mee te zijn geweest, waarvan slechts 1 jaar met haar eigen kind als deelnemer, heeft ze besloten om te stoppen. In die twaalf jaar is er veel gebeurd. Zo is ze in totaal met maar liefst 650 kinderen op kamp geweest, heeft ze met haar eigen dochter (Lisa) in de kampleiding gezeten en heeft ze twaalf jaar lang de pasta verzorgd op de zaterdagavond. Bedankt voor alles Rian!

Wij hebben alweer zin in het volgende kamp, tot volgend jaar!