AV Pijnenburg volop in de race voor promotie!

Op zondag 7 mei vond de eerste seniorencompetitie wedstrijd plaats in Zeist, en het was een succesvolle dag voor het atletiekteam. Het mooie weer en de goede sfeer zorgden voor een geweldige prestaties.

Rond 10:00 arriveerde het team bij de atletiekbaan, waar meteen de tenten en vlaggen werden opgezet, en de mascotte een mooi plekje kreeg. Toen eenmaal de startnummers opgespeld waren, kon de wedstrijd beginnen.

De dag werd afgetrapt door Ivo en Mack, onze toppers die het aandurfden om een 110 meter sprint over 10 hordes van maar liefst 1.07m hoog te doen. Ivo wist zijn serie te winnen, en de 2e tijd neer te zetten met 17.72 seconden. Helaas kwam Mack twee keer ongelukkig neer en brak zijn race af. Er werd snel ijs op de enkels gedaan, want ’s middags moest hij weer in actie komen.

Na de hordes, stond hink stap springen op het programma. Met slechts twee trainingen wist Luka de 2e plaats te behalen met een afstand van 11.99m. Aan de overkant kwamen Rik en Sam in actie bij het kogelstoten. Sam wist een nieuw persoonlijk record (pr) te stoten, en liet een afstand van 6.67m noteren. Rik wist in zijn laatste poging zijn pr met ruim een meter te verbreken, en werd 4e met een afstand van 10.24m.

Gedurende deze onderdelen kwamen ook onze 800 meter lopers in actie. Enno liep een mooie tijd van 2:30,54. Peter zat in een gunstige serie en wist de hele race bij de kopgroep te blijven en liet na een mooie eindsprint een tijd van 2:17,26 noteren. In de laatste serie was Rick aan de beurt, die de twee rondjes in een mooie tijd van 2:05.80 wist te lopen.

Toen eenmaal de rondbaan vrij was, kon de 100m van start gaan. Dit ging niet helemaal vlekkeloos. Bijna elke serie werd terug gefloten of afgeschoten, want je moet echt muisstil in je blok zitten. Gelukkig werd niemand gediskwalificeerd, en wisten de mannen mooie tijden neer te zetten. Tim snelde naar een tijd van 12.06 seconden, en Tijme wist 2e te worden in een tijd van 11.38 seconden.

Tussendoor kwam Luka in actie bij het hoogspringen. Ondanks dat hij nog ‘’zware’’ benen had van het hink stap springen, bleef hij al vroeg in de wedstrijd als enige over. Na wat goede tips wist hij in zijn derde poging de 1.80m te halen.

Aan de overkant kwamen de discuswerpers in actie. De strijd ging gelijk op tussen Mack en Rik, die uiteindelijk een afstand van 30.62m en 31.05m wisten te noteren wat voor Rik de 4e plaats, en Mack de 5e plaats opleverde.

Inmiddels was de baan ook weer druk bezit door de 400m lopers. Voor Pijnenburg kwam Floris in actie, die het rondje in maar liefst 51.46 seconden wist af te leggen wat een 2e plaats opleverde. En die plaats was nog spannend, want Floris had blijkbaar 1 keer op de lijn gestaan in de bocht. Wat zijn de juryleden toch scherp.

En toen stond het zwaarste onderdeel op het programma, de 5000m. In het benauwde weer, met 20 graden, ging Bo de 12,5 rondjes afleggen. Ondanks dat zijn benen na de 300m zwaar aan begonnen te voelen, wist hij een mooie tijd van 19:43,74 neer te zetten.

In de tussentijd waren Tijme en Tim al begonnen met hun warming up voor de 200m. Tim had een prachtige eindsprint en wist als ‘’klein jong’’ mannetje de grote senioren van zijn serie achter te laten met een tijd van 24.53 seconden. Tijme kwam sterk de bocht door maar zakte op het rechte stuk iets in. Desondanks wist hij een prachtige tijd van 23.21 seconden neer te zetten, wat een 3e plaats opleverde.

En toen stond het laatste onderdeel op het programma, de zweedse estafette (400m – 300m – 200m – 100m). Het doel was een nieuw clubrecord lopen, wat op 2:03,68 stond. Rick knalde uit startblok weg en liep de 400m. De wissel met Floris ging soepel, die vervolgens de 300m met een hoog tempo liep. Hij liep nek aan nek met de atleet van Phoenix, maar die viel helaas uit vanwege een blessure. Hierdoor liepen ze de race zonder tegenstand. Het overgeven van het stokje aan Tijme ging iets minder soepel, maar Tijme wist dit te compenseren door al zijn energie te gebruiken in de 200m. Als laatste moest het stokje overgegeven worden aan Mack, na twee keer mis slaan, was de derde raak. Met een vlammende eindsprint vloog Mack over de eindstreep, in een tijd van 2:03,99. Slecht 0,31 boven het clubrecord! Ook hier was het nog spannend, want de wissels moesten nog goedgekeurd worden door de juryleden. Gelukkig was alles in orde en waren de punten binnen.

Met een totaal aantal punten van 6890, wist het team tweede te worden in de poule, en een 9e plaats landelijk te halen.  Vanaf het begin van deze competitie is het doel om te promoveren naar de tweede divisie. Om hier kans op te maken, moeten ze in ieder geval in de top 8 eindigen. Met slechts 29 punten bij nummer 8 vandaan, ligt het team nog ruim op koers. Op naar de volgende wedstrijd, die over twee weken gepland staat in Nieuwegein.