Ben je een liefhebber van bier en houd je van een sportieve uitdaging? Dan is het Bierfest het evenement voor jou! Dit unieke festijn biedt een scala aan sportieve en gezellige activiteiten, zoals de individuele biermijl, de bierestafette en een heerlijke BBQ. Met een afsluitende borrel en vermaak van een DJ belooft deze dag een onvergetelijke ervaring te worden. Lees verder om alles te weten te komen over dit bruisende evenement!

Algemene regels om te onthouden

Voordat we ingaan op de specifieke regels van de verschillende onderdelen, is het belangrijk om enkele algemene regels te bespreken. Deze regels zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en verantwoordelijk kan genieten van het bierfest:

 • Deelname is alleen toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder. Bij het afhalen van het startnummer wordt er een ID-check uitgevoerd.
 • Als je met de auto komt, zorg er dan voor dat je een BOB bij je hebt.
 • Als een deelnemer onverhoopt overgeeft op het terrein, is de deelnemer zelf verantwoordelijk voor het opruimen.
 • Een biertje moet altijd in zijn geheel worden opgedronken om als geldig te worden beschouwd.
 • Teams moeten een originele teamnaam bedenken en opvallend gekleed komen.
 • Mixed teams bestaan uit 2 mannen en 2 vrouwen.
 • Er is de mogelijkheid om de bierestafette met alcoholvrij bier te doen in plaats van met alcohol.
 • Toeschouwers die alleen willen kijken, maar wel willen deelnemen aan de BBQ, zijn ook van harte welkom om zich in te schrijven.
 • Een deelnemer mag zich in maximaal 2 teams, en de biermijl inschrijven.

De Biermijl

Een van de hoogtepunten van het bierfest is de individuele biermijl. Hier zijn de regels die je moet volgen om deel te nemen en kans te maken op de overwinning:

   1. Bij de start begin je met een biertje, dat je moet opdrinken voordat je begint met hardlopen.
   2. Na elke 400 meter moet je een biertje drinken (één biertje na elke ronde), behalve bij de finish.
   3. Het biertje moet binnen een vak van 20 meter worden opgedronken.
   4. Bij de finish hoef je geen biertje meer te drinken.

De 4×400 meter bierestafette: teamwork en bierplezier

Als je van teamcompetitie houdt, dan is de 4×400 meter bierestafette iets voor jou. Hier zijn de regels die gelden voor dit onderdeel:

 1. Elke deelnemer drinkt een biertje aan het begin van zijn 400 meter en moet het opdrinken voordat hij begint met lopen.
 2. Halverwege de 400 meter moet elke deelnemer nog een biertje drinken en hij heeft 20 meter de tijd om dit op te drinken.
 3. De beste 6 teams mogen in de finale nogmaals deelnemen om te strijden voor de top 3 en een prijs.
 4. Een team bestaat altijd uit 4 personen.

De 4×200 meter bierestafette: snelheid en verfrissing

Voor degenen die liever een kortere afstand lopen, is er de 4×200 meter bierestafette. Hier zijn de regels voor dit onderdeel:

 1. Elke deelnemer drinkt een biertje aan het begin van zijn 200 meter en moet het opdrinken voordat hij begint met lopen.
 2. De beste 6 teams mogen in de finale nogmaals deelnemen om te strijden voor de top 3 en een prijs.
 3. Een team bestaat altijd uit 4 personen.

BBQ en afsluitende borrel

Na de inspanning is het tijd voor ontspanning en lekker eten! Bij het BBQ-pakket krijg je 4 stuks vlees met bijgerechten zoals salade, stokbrood en saus. Er is ook een vegetarische optie beschikbaar. Vergeet niet om dit aan te geven in de opmerkingen bij je inschrijving. Houd er rekening mee dat drankjes tijdens de BBQ en het feest voor eigen rekening zijn.

Voor vragen of problemen kun je contact opnemen met de organisatie via e-mail. Alle informatie, en de mogelijkheid om in te schrijven, vind je via deze link.

Maak je klaar voor een dag vol bier, teamwork, en plezier tijdens het Soester Bierfest met meerdere onderdelen. Schrijf je vandaag nog in en beleef een onvergetelijke ervaring waarbij bier en sport samenkomen!

 

Disclaimer:

Het Bierfestijn is een evenement dat uitsluitend bedoeld is voor volwassenen van 18 jaar en ouder. We moedigen verantwoord alcoholgebruik aan en promoten het drinken van alcohol niet onder de leeftijdsgrens (NIX18). Neem je verantwoordelijkheid en geniet van het evenement op een verantwoorde manier.