De Gildeloop is de bekendste regionale wegwedstrijd voor jong en oud in Soest, georganiseerd door AV Pijnenburg.

De lopers kunnen genieten van de weidse omgeving en het historische Oud-Soest. Om 18.40 uur start de jeugd in de leeftijd t/m 12 jaar bij de Oude Kerk en loopt een ronde van 1.455 meter. Voor de snelste drie jongens en meisjes zijn er prijzen. Er zijn twee leeftijdscategorieën: t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De prijsuitreiking voor de jeugd vindt direct na afloop plaats bij de finish om 19.05  uur.

De oudere jeugd (13 t/m 16 jaar) loopt een ronde van 3.250 meter en start tegelijk met de overige deelnemers, die 1, 2 of 3 ronden kunnen lopen. Om 19.00 uur klinkt voor hen het startschot op de Peter v.d. Breemerweg. Er zijn prijzen voor de categorieën jeugdigen, senioren (t/m 34 jaar) en veteranen. De prijsuitreiking is om 20.30 uur bij de Gildetent.

Voorinschrijven kan online via http://www.inschrijven.nl en na-inschrijven op de avond zelf bij de Gildetent. De inschrijfkosten voor jeugd t/m 16 jaar bedraagt € 3,00 en voor volwassenen € 6,50 (voorinschrijven € 5,50). Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming via chip.

Iedere deelnemer krijgt bij de finish een flesje sportdrank, aangeboden door drankenhandel Stefan Rademaker. Tevens kan bij inlevering van het startnummer een consumptie worden verkregen bij de bar.