Er wordt weleens gemopperd over te weinig blauw op straat. Bij de 11e editie van het OSKBP (Open Soester Kampioenschap Blauwe Palen) was door in het bos geen sprake. Het was een blauwe bende vanaf de inschrijving tot aan de finish.

Nu de loop vanwege de overlapping met de avond4daagse een maandje was uitgesteld lag het parcours er nog droger en muller uit. Een extra uitdaging voor de lopers van deze ludieke loop.
Ondanks dit extra handicap knalde de lopers/loopsters er in vanaf het begin. Met de bijna volledige wedstrijdgroep van de Baarnse atletiekvereniging aanwezig werd ook niet anders verwacht.
En de Baarnse atleten maakte het waar. Met bij de mannen de winst voor Bas van de Vuurst die na 14:52min. met ruime voorsprong de finish bereikte. En met de bronzen ploeggenoot David Helfferich (15:17) het podium op mocht.

Tussen dit Baarnse geweld hield SO Soest voetballer Patrick van Buuren (15:12) de Soester eer hoog. Vorig jaar ook al tweede en nu weer een andere atleet die hem van het hoogste treetje van het podium afhield; volgend jaar gaat hij voor een nieuwe kans. Het trio AV Pijnenburg atleten Vincent Hoffman, Arnout Salome en Jasper Smits vielen hiermee net naast het podium.

Bij de dames een imposante overwinning voor Loraine Ravenstein. De Soesterbergse atlete heeft na het moederschap de draad weer opgepakt met een indrukwekkend parkoersrecord van 16:09min. Een verbetering van ruim 2 minuten van het oude parkoersrecord uit 2013. Slechts 5 mannen konden uit haar greep blijven na deze toptijd. De Baarnse ultraloopster Lyan Stadhouders werd na 17:53 tweede waarna de Soesterse Anke Suijkerbuijk (19:08) het laatste podiumplek opeiste.

Bij de jeugd was de overwinning voor Eneas Verbakel (19:28) voor Bob Teijen (21:27) en Sven Gerlings (23:44).

Voor de prijzen voor de ludiekst blauw geklede deelnemers had de jury het moeilijk. Na rijp beraad mocht de Blauwe Slinger als winnaar het podium op. Voor de Smurfen groep van Yvonne Sybil en “Mooi Blauw is niet lelijk”-Luka Faassen.