Pijnenburg werkt met zijn gastvrijheid mee aan de Nationale Diabetes Challenge in Soest, georganiseerd door de stichting ELZIS.

Stichting ELZIS is een organisatie die samenwerking in Soest in de eerste lijnszorg stimuleert. Meer bewegen is een speerpunt wat zij uitdragen. Meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge, die georganiseerd wordt door de Bas van de Goor Foundation, past bij de doelstelling ELZIS.

Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen zorgverleners, (buurt)sportcoaches en mensen met en zonder diabetes samen. Eens per week trekken we erop uit om op een laagdrempelige manier aan onze gezondheid te werken. Op weg naar een feestelijke finale elk jaar, eind september. Samen wandelen levert veel op: Je voelt je fitter en gezonder, je ontdekt hoe mooi jouw omgeving eigenlijk is, je bloedglucosewaarden blijven beter onder controle en het is ook gewoon gezellig.

We starten op woensdag 24 april om 19.15 uur vanaf de atletiekvereniging. Na de wandeltraining zijn we welkom in het clubhuis van Pijnenburg voor een kopje koffie of thee.
Inmiddels hebben zich circa 24 deelnemers aangemeld. De wandeltrainingen zullen verzorgt worden door Dymen van Emst en Frans Jansen.

Pijnenburg alvast hartelijk dank voor jullie gastvrijheid, Frans Jansen.