Maandagmiddag 6 juni, tweede Pinksterdag, op een natte maar toch warme dag heeft Pijnenburg atleet Mathijs van Wessel na lang blessureleed geprobeerd om zijn persoonlijke record op de 400 meter aan te scherpen en zijn weg naar de top voort te zetten.

Sinds enkele maanden traint Mathijs, naast de begeleiding van AV Pijnenburg trainer Richard van Egdom ook onder toeziend oog van een topcoach in opleiding en dat wierp zijn vruchten vorige week al af. Mathijs liep in Bergen op Zoom voor het eerst dit seizoen onder de 50 seconden en zette een tijd neer van 49,68 seconden. De wedstrijd ging goed en Mathijs voelde dat er meer in zat. Hij vertrok daarom met het volste vertrouwen richting de atletiekbaan van AV Attila in Tilburg voor de T-Meeting.

Na een lichte uitloop in het tijdschema was het in de derde serie de beurt aan Mathijs. Startend uit baan 2 wist hij goed aan te haken bij zijn concurrenten in de eerste 200 meter. De laatste bocht snelde hij hen voorbij en kwam het aan op de spannende laatste 50 meter. Uiteindelijk wist Mathijs de serie te winnen in een tijd van 48,69 seconden, slechts 2 honderste sneller dan de nummer 2 en een seconde sneller dan zijn persoonlijk record.

Een prachtige prestatie waarmee hij uiteindelijk 4e werd in de wedstrijd en zijn tijd scherp heeft kunnen zetten voor het NK-senioren wat op 24 juni gehouden zal worden in Apeldoorn.