Juniorenkamp 2019
Het is alweer een tijdje geleden, maar tijdens het weekend van 27 tot en met 29 september was het juniorenkamp van 2019.
Ondanks de matige weersverwachting zijn we met een enthousiaste groep atleten afgereisd naar de prachtige omgeving van de zandverstuiving bij Doornspijk.

Nadat alle tassen na aankomst op de kamers waren gezet, begon het kamp met het welbekende levend stratego, waarbij de atleten in twee teams probeerden de vlag van de ander te stelen. Na een paar rondes was het tijd voor een hapje eten en even energie opdoen voor het avondspel: de speurtocht. Voor het eerst was er in plaats van een dropping een speurtocht uitgezet, waarbij de atleten een route door het bos volgden en de leiding hen probeerde te laten schrikken op een paar plekken. We kunnen als leiding vol trots zeggen, dat dit gelukt is en we ervan hebben genoten! Na het bereiken van het kamphuis was het tijd om de eerste dag af te sluiten.

De tweede dag begon voor de atleten op de leukste manier die er is, n.l. met een lekker stukje muziek wakker gemaakt worden. Stefan van de leiding had bedacht dat het heel leuk zou zijn om de atleten op tijd voor het ontbijt te wekken en dus werden zij om 7:30 uit hun bed gestampt met Snollebollekes, met de vermelding dat het ontbijt pas om 8:30 was. Na een goed feestje en stevig ontbijt kon er begonnen worden met sport en spel. Van een hindernisbaan tot pionnenroof, iedereen deed overal ontzettend fanatiek aan mee. Er was ook even een gewenste pauze tijdens de lunch, aangezien de atleten voor het middagspel achter zes  begeleiders aan moesten, die als ontsnapte gevangenen de zandvlakte op waren gegaan, om deze weer te pakken. Op vele creatieve manieren hadden de begeleiders zich verstopt, maar de atleten waren helaas voor hen net wat te slim. Na een goede maaltijd was het tijd voor een zangwedstrijd waarin de deelnemers zich van hun beste kant lieten horen. Nadat een team gewonnen had, was het tijd voor de avondspellen. De deelnemers konden uit acht spellen kiezen, waaronder het ouderwetse blikgooien, maar ook muurzitten stond op het programma. Rond half elf was het tijd voor het moment waar iedereen toch wel naar uitkeek: de feestavond. Met veel muziek, karaoke en just dance werd het kamphuis op zijn kop gezet. Helaas mocht het kampvuur niet tot al te laat aan blijven, maar daar was snel een goede oplossing voor gevonden: om middernacht voetballen op de zandvlakte. Bijna alle atleten deden mee en na afloop was te merken dat het bij iedereen zijn tol had geëist, maar het bleef nog lang onrustig in het kamphuis.

De zondag begon op dezelfde manier als de zaterdag, alleen dan met hardstyle, want ja: goede ideeën moet je meermaals gebruiken. Echt lekker rustig wakker worden zat er dus helaas voor de atleten niet in. De dag begon met een lekker stukje hardlopen en daarna een bootcamp. Helaas hadden we hierbij last van de regen waardoor de bootcamp  ingekort moest worden, maar voor de rest is het weer gelukkig meegevallen. Nadat alle kamers waren opgeruimd en er was geluncht, was het al weer tijd voor het laatste spel, waarbij de deelnemers de buit van een overval moesten zoeken in het bos. Bij terugkomst hebben we nog even een deel van de Formule 1 kunnen kijken of kaartspellen spelen, maar daarna was het kamp helaas al weer ten einde.

Wij hebben als leiding een ontzettend leuk weekend gehad en hopen dat jullie allemaal zin hebben om volgend jaar weer mee op kamp te gaan.
Bedankt voor het leuke weekend!