Op 16, 17 en 18 september zijn de junioren van Pijnenburg op kamp gegaan. Drie dagen vol lachen gieren brullen en vooral veel gezelligheid.

Dag 1, de aankomst

Om 18:30 werden de atleten op AV Pijnenburg verwacht. De leiding was de hele dag bezig was geweest met het opbouwen van het terrein samen met wat ouders. We zochten een slaapplek en moesten naar de kantine waar Stefan de regels van het kamp ging uitleggen en de team indeling bekend maakte.
’s Avonds toen het al donker was gingen we levend Stratego spelen. Dit spel was erg leuk om te doen en werd ook heel fanatiek gespeeld door de deelnemers. Na het spel kwamen we weer terug op het terrein. Daar gingen we bij de kampvuren gezellige spelletjes spelen.

Dag 2, lekker bewegen

Op de 2e dag werden we gewekt door de begeleiders, Rob Jansen en Steef Biesterveld onder genot van lekker harde muziek zoals Justin Bierber. Toen iedereen wakker was en was omgekleed gingen we het bos in voor de ochtendgymnastiek die Rob en Steef hadden voorbereid.
Eenmaal terug van de vermoeiende training waren er verschillende storm- en hindernisbanen op gezet waar de teams heel fanatiek hun best deden om van elkaar te winnen.
Na alle spelletjes op het veld kregen we te horen dat we het “dorpsspel” gingen spelen. Het doel van het dorpsspel was dat je naar verschillende “landmarks” ging die punten opleverde. Één  van die plekken was ijssalon Bemer, waar we een ijsje met twee bolletjes kregen van Rik. Verder zat er ook een bucketlist bij het dorpsspel, hierop stonden verschillende opdrachten zoals: geef een brandweerman een knuffel, ga twee minuten in een etalage staan, ect.
Het avondeten van die dag bestond uit een uiterst gezellige barbecue. Er werd een toespraak gehouden door een lid van de jeugdcommissie die de zeer zelfstandige kampleiding prijsde voor het geweldige werk dat ze hadden verricht zodat er een zeer leuk kamp was voor de junioren.
Die avond was er een spelletjesavond georganiseerd met allerlei leuke spelletjes die gespeeld werden. Van klassiekers zoals twister en pesten tot zelf bedachte spelletjes zoals het spel in de doos. Na de spelletjes was het weer tijd voor het kampvuur met weer spelletjes en leuke verhalen.

Dag 3, de afsluiting

‘s Ochtends om half 8 werden de deelnemers weer gewekt, dit keer terwijl de kampleiding vol van energie de kabouterdans danste met elkaar. Daarna kregen we ochtend fitness van Bernie. In de middag gingen we nog even voetballen in de duinen. Toen het einde naderde werd iedereen naar binnen geroepen en kregen we een leuke eindsamenvatting van Rik die wat leuke foto’s en filmpjes liet zien van het kamp, het winnende team bekend maakte van het kamp en ons bedankte voor de gezelligheid.

kg boodschappen

deelnemers