Beste (marathon)lopers,

Altis, Pijnenburg en AVTriathlon hebben vorig jaar een grote groep lopers (>60) op de been gebracht om samen te trainen voor de marathon van Rotterdam, april 2020. Het was geweldig om met zoveel gelijkgestemden te trainen voor dit prachtige evenement. Dit traject kwam in maart 2020 abrupt ten einde als gevolg van de coronapandemie. Voor komend voorjaar zijn ook al diverse marathons afgelast of uitgesteld.

Hardlopen biedt ontspanning, vermindert stress, zorgt voor fitheid en biedt structuur in het weekpatroon. Daarom vinden we het als marathontrainers belangrijk om een alternatief en perspectief te bieden aan deze groep lopers.

Wij willen jullie graag virtueel bijstaan als je het leuk vindt om in het voorjaar van 2021 een Coronaproof marathon te lopen.

Je krijgt een schema voor de lange duurlopen in aanloop naar een marathon en elke week sturen we je een voorstel voor een route en de instructies voor de beoogde tempo’s. Deze duurlopen loop je alleen of in zelf te maken groepjes binnen de Corona regels. De route kun je desgewenst aanpassen of je maakt zelf een route. Naast de zondagse duurloop doe je de rest van de trainingen zelf, al dan niet, in clubverband.

Via een appgroepje kunnen jullie de trainers en de andere lopers op de hoogte houden van de vorderingen, pieken en dalen.

Het schema loopt van 10 januari tot 4 april. 8 januari willen we een on-line aftrap organiseren.

Op 11 april bieden we een marathon aan over 4 ronden van 10,5 km door Birkhoven/Soest. Hoe we die organiseren hangt af van de coronaregels dan en wat nodig is om ongewenste groepsvorming te voorkomen.

Wil je meedoen? Geef je op via deze link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdp7rc0l9fh8RngFzKGpSD6Ho8lipspmfimCSH3Mf5AYM1Jxw/viewform?usp=pp_url

We beginnen met een duurloop van 21 km dus zorg ervoor dat je 10 januari in staat bent om deze afstand te lopen.

Met sportieve groet,

Arno Priem (AV Pijnenburg), Christl Foekema (AV Triathlon) en Henri Bolk (Altis)