Op zondag 28 mei organiseerde de AV Pijnenburg voor de vijfde keer de Nationale A-Games. Het officieuze NK voor A-pupillen.

Op 1 april ging de inschrijving open en al snel bleek dat ook dit jaar de wedstrijd weer snel ‘vol’ zou lopen. In totaal schreven 210 atleten zich in. Zij vertegenwoordigden een record aantal van 53 verschillende atletiekverenigingen uit heel Nederland.

Al om 10:30 uur klonk het eerste startschot op het sportpark aan de Wieksloot voor de 60 meter Horden. In vier blokken van 45 minuten werden diverse onderdelen door de kids afgewerkt. Met direct daarna de medaille ceremonie voor de nummers 1, 2 en 3.

De omstandigheden waren perfect. Een prachtige dag voor ‘top-atletiek’ op een van de mooiste atletiekbanen van Nederland.

De atleten tot op het bot gemotiveerd en strijdvaardig, de organisatie stond op scherp en we hadden een prachtig springkussen voor vertier en afblazen van stoom.

De dag werd afgesloten met de series voor de 1.000 meter; een zwaar onderdeel, zeker met bijna tropische temperaturen van boven de 25 graden. Desondanks werden er bijzonder goede tijden gelopen.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.atletiek.nu

Een uitgebreide foto-reportage met alle prijswinnaars komt snel online.