Op zondag 4 juli is AV Pijnenburg voor het eerst sinds tijden weer vertegenwoordigd op de seniorencompetitie. Ditmaal was de wedstrijd in Leiden bij Leiden Atletiek en AV Pijnenburg deed hier mee met negen atleten. Deze atleten kwamen in actie op de diverse onderdelen die op de planning stonden en hierbij zijn mooie resultaten behaald. Op de 100 meter kwamen Mack Akkerman en Hidde van der Woud in actie. Hidde kwam tot een tijd van 11,99 en Mack liep 12,50. Hiermee eindigden zij respectievelijk op plaats 7 en 11. Op de 200 meter kwamen de broertjes Luc en Tim Lamme in actie. Luc liep hier een tijd van 27,08 en verzekerde zich hiermee van een 9e plaats. Tim liep een tijd van 30,33 en eindigde hiermee op de 12e plaats. Luc Lamme kwam daarnaast ook nog in actie op de 400 samen met Mathijs van Wessel. Luc liep hier een tijd van 1.02,63 en Mathijs wist de winst te pakken met een tijd van 51,19. Door het lopen van deze tijd zet Mathijs zich op de 18e plaats neer op de nationale ranglijst en is hij verzekerd van een plek op het NK wat in september plaats zal vinden in Amersfoort.

Op de 800 meter liepen Jasper Smits en Thijs Köllmann beiden een mooie tijd. Jasper kwam over de finish in een tijd van 2.09,79 en werd hier 6e mee. Thijs kwam over de finish in een tijd van 2.27,83 en werd hier 15e mee. Luka Faase, Thijs Köllmann, Mack Akkerman en Tim Lamme deden als team ook mee aan de 4×400 meter estafette, waarbij ze als 7e over de streep kwamen. Jasper Smits en Sam Feijen behaalden ook een mooi resultaat bij het kogelstoten, respectievelijk 7,52 meter en 5,94. Bij het kogelslingeren kwam Sam tot een afstand van 12,14 meter.

Bij het hoogspringen wist Luka Faase een bijzonder goed resultaat neer te zetten waarmee hij zichzelf naar de 25e plek op de nationale ranglijst sprong. Met een hoogte van maar liefst 1,75 meter werd hij 2e in de wedstrijd en verbeterde zijn persoonlijk record met 5 centimeter. Tot slot kwamen Mathijs van Wessel en Hidde van der Woud ook nog in actie bij het verspringen. Mathijs wist ook dit onderdeel te winnen en kwam tot een afstand van 6,05 meter. Hidde werd 4e op dit onderdeel met een afstand van 5.62 meter.

Al met een al een geslaagde wedstrijddag met een hoop persoonlijke records en een NK-limiet. Deze groep heeft een mooi resultaat neergezet en zullen er gauw meer volgen.

Luc van Wessel

Foto bijschrift:
Bovenste rij (vlnr): Luc Lamme, Sam Feijen
Middelste rij (vlnr): Luka Faase, Mathijs van Wessel, Jasper Smits, Hidde van der Woud, Mack Akkerman, Tim Lamme
Onderaan: Thijs Köllman.