Op verzoek van de baanatleten en hun trainers heeft AV Pijnenburg vorig jaar een baanveegmachine aangeschaft om in geval van sneeuw de rondbaan snel weer sneeuwvrij te kunnen maken en daarmee beschikbaar te houden voor trainingen.

bord-voor-sneeuw-op-de-baan

N.B. Met de baanveegmachine kunnen ook bladeren weggeblazen worden.

Acht atleten hebben hun medewerking aangeboden om, wanneer nodig, snel actie te nemen om de baan sneeuwvrij te krijgen en te houden.

De acht atleten/lopers van het baanveegteam zijn (extra vrijwilligers zijn natuurlijk altijd welkom!):

· Rik Barlo (junior)
· Thijs Köllmann (junior)
· Luc van Wessel (junior)
· Jasper Smits (senior)
· Bart Eigenhuis (master)
· Rahel Bellinga (master)
· Tugrul Sahin (master)
· Ruud Ambags (master)

Belangrijke zaken
Om de verse sneeuw te kunnen verwijderen door een blazer met hoge luchtsnelheid is het van belang dat de verse sneeuw niet wordt belopen. Door het lopen op verse sneeuw vindt er een verandering van samenstelling plaats en is verwijdering van de belopen sneeuw niet meer mogelijk. Dit zou betekenen dat de rondbaan, zoals in het verleden meerdere keren helaas is vastgesteld/gebeurd, voor enige tijd niet goed voor trainingen beschikbaar is.

Het verzoek namens het baanveegteam is aan allen die de rondbaan en het middenterrein voor trainingen gebruiken de rondbaan niet te betreden bij aanwezigheid van sneeuw alvorens de sneeuw geruimd is.

Verder is van belang;

· Als het blijft sneeuwen heeft het vegen van de baan geen/weinig zin. Betreden van de baan mag dan nog steeds niet. Er kan/mag dan dus niet gelopen en getraind worden op de baan.

· Er wordt alleen geveegd als het gaat ophouden met sneeuwen.

· Niet alle banen worden steeds geveegd. Maar bijvoorbeeld alleen de drie binnenste banen.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de contactpersonen/coördinatoren;

· Jan Veen | (06)203 69 442 | 

· Edgar Cukier | (06) 295 08 919 | email