Even leek een onweersbui nog roet in het eten te strooien. Maar net op tijd klaarde het weer op en werden de deelnemers van de 10e editie van het Open Soester Kampioenschap Blauwe Palen weggeschoten in een lekker zonnetje.

Klaar voor hun loop, nee uitdaging, over 4,5 kilometer door bos en zandduinen. Eén ronde draaien en keren rondom de Soester Lange Duinen. De snelste na een klein kwartiertje terug, de laatste na ruim 36 minuten maar allemaal met dezelfde mengeling van afzien en genieten. Na 14.57min. kwam Marnix Langeveld als eerste het bos uit voor zijn sprintje naar de finish. Op ruime afstand gevolgd door SO Soest voetballer Patrick van Duuren die zich 5 jaar na zijn derde plaats in 2014 zowel qua tijd als klassering verbeterde tot 15.33. Arnout Salome probeerde het nog in de sprint maar moest met 15.39 genoegen nemen met de derde plaats.

Bij de dames zat de top 3 dicht bij elkaar. Na Sadie Zwikker in 19.05 volgde Rijnvis Cranenbroek (19.10) en Emily Verhoef (19.20) op korte afstand.
Ook bij de jeugd was het spannend tot op de streep. Julian Dorresteijn, Kyril Salome en Eneas Verbakel kwamen op enkele seconden van elkaar binnen.

Bij de prijs voor meest ludiek verklede deelnemer had de jury een zware taak en bleef het spannend tot de prijsuitreiking. Op 3 mocht Wilma Louwenaar het podium op. Nadat de 2e prijs voor Els Joosten bekend werd gemaakt was duidelijk dat de trainingsgroep van Nancy Vringer en Suzanne Storm hun titel Ludiek prolongeerde.