Traditioneel is de woensdagavond tijdens de Gildespelen voor de mannen en vrouwen van de lange adem. Al 43 jaar lang organiseert AV Pijnenburg dan de 10km wegwedstrijd over 3 ronden door de oude Kerkenbuurt. Na 2 heel warme edities dit jaar met wat koeler weer. Direct na de start pakte AV Pijnenburg atleet Daan van Doorn resoluut de kop. Na oa. winst bij de halve marathon van Amersfoort en het Open Soester Kampioenschap Blauwe Palen maakte hij zijn favorietenrol helemaal waar.

Maar hij had buiten de taaiheid gerekend van Maarten Haegens en Timo van Beek, die halverwege langszij kwamen waarna Daan van Doorn langzaam maar zeker de twee nieuwe koplopers zag weglopen en uiteindelijk 3e werd. Na een spannende eindfase pakte Maarten Haegens met een tiental meters voorsprong de winst in deze 43e editie met een prima 34.34 tegen 34.39 voor Timo van Beek.

Bij de dames hetzelfde scenario. AV Pijnenburg atlete Selina van de Vliet kwam met voorsprong de 1e ronde door. Ook zij werd aan het einde van de race achterhaald en moest na een spannende eindsprint de Amersfoortse  Charlotte Marijn voor laten gaan. Maar met een eindtijd van 40.23 als eerste wedstrijd na het zomerreces mocht Selina van der Vliet tevreden zijn.