De Utrechtse Heuvelrugestafette (totaal 100 km, teams van 5 à 10 lopers) is op zondag 30 september voor de 11e keer georganiseerd door AV Triathlon. Start en finish bij de kantine van AV Triathlon in Amersfoort. Meer dan 30 deelnemende teams, mooi weer, prachtig parcours, veel gezelligheid en perfect georganiseerd.

De Lange Duinen Runners van AV Pijnenburg uit Soest wonnen in 2016 en 2017. Een derde overwinning op rij zou natuurlijk fantastisch zijn. Maar de concurrentie was dit jaar een stuk groter dan de afgelopen twee jaren. En dat is ook gebleken bij de loop. Dit keer werden de Lange Duinen Runners onder aanvoering van coach Richard Voorintholt en begeleider Edgar Cukier derde, wel met een verbetering van hun team PR met ruim 7 minuten. De pijn van het mislopen van de hattrick werd wel verzacht door de aanwezigheid van de AV Pijnenburg atleten Marnix Langeveld en Marco Janssen in het winnende team S.N.O.T. die de winst pakte met een voorsprong van circa 35 minuten (!) op het Lange Duinen Runners team. In 2019 wordt natuurlijk weer gestreefd naar een mooie loop en een goede eindpositie.

Op de foto de 10 lopers van het Lange Duinen Runners team en hun begeleider na afloop van de loop.
Vlnr: Daan van Doorn, Titus Blom, Erik den Oude, Rene Hilhorst, Erwin Walgers, Stefan Mets, Bas de Bruin, Marcel van der Kuil, Richard Voorintholt (loper & coach), Edgar Cukier (begeleider), Kees Voorintholt.