De Keniaan Chereno zette al de toon door zijn eigen parkoersrecord in de marathon van Amsterdam met ruim 1 minuut te verbeteren tot 2.04.06.

AV Pijnenburg atleet Daan van Doorn deed daar niet voor onder. Twee jaar geleden was hij er ook bij, dook voor het eerst net onder de 3 uur en was daar toen ontzettend trots op.
Twee jaar later stond hij weer aan de start. Zouden twee jaar hard trainen aan de hand van coach Richard van Egdom hun vruchten afwerpen? In het voorjaar waren er al goede resultaten met oa. winst in de Halve marathon van Amersfoort. Maar op de hele marathon gelden andere wetten.

Halfweg kwam Daan door in 1.19.09 om de tweede helft zelfs nog ruim 10 seconde te versnellen. Goed voor de onder marathonlopers zo bejubelde negatieve split. Iedereen die wel eens een marathon gelopen heeft, weet dat hiervoor topvorm, discipline en karakter voor nodig is. Na 2.38.07 was Daan dik twintig minuten sneller dan zijn vorige deelname, goed voor de 24e plaats in het nationaal kampioenschap dat werd gewonnen door Michiel Butter.

Voor AV Pijnenburg atleet Martin Stolk zat een negatieve split er niet in. Met 1.24.44 kwam hij soepel de eerste halve marathon door. Na de 30 kilometers kwam helaas het echte marathon gevoel. Na een moeizaam half uur kwam hij net na de 3 uur grens binnen in 3.01.03.