Zondag 3 september jl. was het Olympisch Stadion het strijdtoneel voor de jaarlijkse Nationale D-Spelen. Zeg maar de officieuze NK’s voor D-Junioren.

Onder de 731 ingeschreven deelnemers plaatsten zich ook vijf junioren van AV Pijnenburg op basis van hun prestaties van het afgelopen seizoen.

Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ begon Yuri Stolk aan het kogelstoten. Hij verbeterde zijn PR van 9,40 meter naar maar liefst 10,15 meter en legde daarmee beslag op de tweede plaats in het eindklassement!

Tijdens het kogelstoten liep Eva van Ieperen zich warm voor de 60 meter Horden. Door een langzame start verliep de race niet zoals Eva die voor ogen had. Ze bleef met een tijd van 12,32 sec nét iets boven haar PR (12,08 sec).

Lauren van Beuningen had last van te kleine spikes waardoor ze op de 60 m Sprint nét iets onder haar persoonlijke record van 9,49 sec bleef steken. Deze schoenen waren dan ook geen goed uitgangspunt voor het favoriete onderdeel van Lauren. Bij het hoogspringen zat een evenaring van haar PR (1,30 meter) met een sprong van 1,20 meter er dan ook niet in.

Jayde de Bruijn liet zien dat ook de meisjes in Soest met kogels overweg kunnen. Met een afstand van 12,28 meter verbeterde ze niet alleen haar PR (11,70 meter) maar legde ze ook beslag op de vierde plaats overall. En ook bij het speerwerpen verbeterde Jayde haar PR van 29,50 naar 30,92 meter! En ook hier leverde dat een vierde plaats voor Jayde op.

Terug naar Yuri Stolk die ook aantrad bij het speerwerpen. Inzet was een plaats in de finale (top 8) en een verbetring van zijn PR van 26,93 meter. Yuri slaagde glansrijk in dit doel, hij verbeterde zijn PR naar een prachtige 31,89 meter en dat leverde hem de derde plaats in het eindklassement op!

Mathijs Kwakman trad voor het allereerst aan op de 1000 meter met Hindernissen. Voor D-Junioren wordt er nog geen waterbak gebruikt maar staan er ‘onderweg’ vier horden. Mathijs startte sterk in een veld van 14 atleten en legde uiteindelijk beslag op de negende plaats. Zijn tijd 3.44,19 minuten!