Nadat AV Pijnenburg atleet Maarten Haegens afgelopen de winst had gepakt in de Ameronger Koploop was hij de te kloppen man bij de 8e editie van het Open Soester Kampioenschap Blauwe Palen. Na het eerste deel van de ronde rond de Soester Lange Duinen behoudend op de 2e plaats te hebben gelopen, ging hij op de stroken met mul zand vol door en maakte hij zijn favorietenrol geheel waar. En ondanks de bijna 30 graden kwam hij met zijn 14.46min maar 5 seconde tekort voor het parcoursrecord van Timo van Beek uit 2012.

Op korte afstand completeerde Daan van Doorn (15.15) en Vincent Hofmann (15.40) het podium. Bij de dames was de winnares een oude bekende. Net als in 2015 won Janet Wetser met ruime voorsprong voor Judith Krabbenborg en Lianne Hartings.

Direct gevolg door de 1e juniore, Sandra van der Grift die samen met Emily Verhoef en Megan Hill het podium op mocht. Voor de prijzen voor de ludiekste in blauw geklede lopers, was er een geheel vrouwen podium. Matroos Wilma Louwenaar kreeg deze eretitel, geflankeerd door Els Joosten en Yvonne Siebel.

Podium Jeugd

Podium Dames

Podium Heren

Podium Ludiek