Op de tweede avond van de Amersfoortse Keistad Baancompetitie, georganiseerd door AV Triathlon, stond de 1500m op het programma. Een uitgelezen kans voor AV Pijnenburg atleet Jeroen Verboom om als voormalig 800m specialist eens flink wat punten te pakken voor het eindklassement over vijf wedstrijden. En met succes, want met de winst in 4.13 liep hij 50m voor de concurrentie uit.

Marnix Langeveld was met 4.33 de tweede Pijnenburger vlak voor M40+ Martin Stolk die met 4.37 een dik PR neerzette ver voor de diesels Maarten Almekinders en Bart Eigenhuis die het hem op de lange afstanden zo moeilijk maken. Ook Roger Hochstenbach was goed op dreef met een mooi clubrecord M55+ in 5.36.

De D-junioren (12 jaar) Mathijs Kwakman en Yuri Stolk waagde zich ook voor hun aan het lange werk. Mathijs bleef met 5.25 Yuri gedecideerd voor.

Martin Stolk en Titus Blom tweede in Nunspeet

Een paar dagen later was Martin Stolk (zie foto) alweer op pad voor de Halve Marathon in Nunspeet. Met 1.22.22 bleef hij helaas boven zijn PR maar mocht hij met zijn 2e plaats wel het podium op. Dezelfde zilveren prestatie haalde ook Titus Blom op de 10km na 41.20