De jaarlijkse bevrijdingsvuur-estafetteloop is inmiddels een begrip binnen AV Pijnenburg. In deze loop in de nacht van 4 op 5 mei wordt traditioneel het bevrijdingsvuur opgehaald uit Wageningen en naar Soest gebracht. Veel gemeenten en sporters doen hieraan mee.

Een aantal clubleden is al eens mee geweest, sommigen zelfs meerdere keren. En ieder jaar weer zijn de deelnemers heel enthousiast en vinden ze het een ontzettend leuk nachtelijk avontuur.

Via het “Comité 4/5 mei” van de gemeente Soest heb ik ons weer aangemeld voor dit jaar. En jij kunt erbij zijn!

Het duurt nog wel een paar maanden, maar met sommige dingen moet je niet te lang wachten. Het programma is zo goed als klaar en de meeste randvoorwaarden zijn ingevuld. Maar nu dus nog de loop- en fietsploeg die het moet gaan doen! Ik heb er het volste vertrouwen in dat we ook nu weer een flinke ploeg lopers en fietsers bij elkaar zullen krijgen. En hopelijk wéér zo’n leuke mix uit alle sectoren van de club: recreanten, senioren, junioren.

Het draaiboek ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als voorgaande jaren.

Donderdag 4 mei rond 21.30 uur vertrekken we met de bus van Jan van Dijk vanaf AV Pijnenburg naar Wageningen. De manifestatie aldaar begint om middernacht en nadat ‘groep Soest’ tussen 00.30 en 00.45 uur de fakkel in ontvangst zal hebben genomen kan de tocht van rond 60 km beginnen.

Aankomst in Soest wordt verwacht rond 07.00 uur, waarna we met z’n allen ontbijten en even lekker kunnen uitrusten. Niet te lang, want rond 08.00 uur gaan we weer verder richting Museum Oud Soest. Daar wordt dan het bevrijdingsvuur overhandigd aan burgemeester Metz.

Overigens kunnen vanaf 08.00 uur anderen aansluiten en in de stoet meelopen of fietsen!

Na afloop worden de deelnemers door Jan van Dijk weer teruggebracht naar de club.

Wie kunnen er meedoen? In principe iedereen die zo’n 5 km in een rustig tempo kan hardlopen. Ook andere sporters uit Soest, niet-clubleden dus, kunnen met ons mee. Zolang we voldoende plek hebben in de bus zijn zij van harte welkom.

Voor de duidelijkheid, het is GEEN prestatieloop! Tempo/snelheid zijn dus niet zo van belang. En de lengte van de etappes is ook nog eens helemaal zelf te bepalen; de route is zo gekozen dat de bus vrijwel altijd direct in de buurt is dus je kunt steeds zelf aangeven waar, wanneer en hoe vaak je wilt wisselen. Kortom, alles kan!

Je loopt je etappe(s) niet alleen, maar in een groepje van steeds wisselende samenstelling. Belangrijk is dus dat je rekening met elkaar houdt. En dat gaat elk jaar weer probleemloos.

We hebben ook minimaal 4 begeleidende fietsers nodig, daarvoor kun je je dus ook opgeven. In de bus kunnen 4 à 5 fietsen mee. Advies: een comfortabele toerfiets met goede verlichting. Geen mountainbike of racefiets, want daarop de hele nacht fietsen in rustig hardlooptempo is echt geen pretje.

Nou, lijkt dit je wat? Meld je dan aan. Of praat eerst met clubgenoten die al eens zijn mee geweest. Zij zullen er enthousiast over vertellen.

Aanmelden kan vanaf heden bij mij, graag alleen via dit emailadres.

Met vriendelijke groet,
André van Zadel